dimecres, 9 de març del 2011

Guadalajara

El cap de setmana del 25,26 i 27 de Febrer, ens varem dirigir cap a Cifuentes (Guadalajara) on ens esperaven uns quants entrenaments d'orientació, encarats a donar a coneixer la tipologia de terrenys en els que correrem els CEO'S d'aquest any per setmana santa.

Els mapes i els entrenaments, començaven tot just arribar al divendres a Cifuentes mateix, amb un circuit nocturn... a mi no m'acaben de fer el pes les nocturnes, encara no li he trobat la motivació o l'interès suficient. Així que varem decidir fer el bucle de la fita 2 a la 9, i cap a dormir!!!!

L'endemà, de bon mati, direcció Trillo (poble de broma fàcil...), on ens esperava un entreno amb dispersió pensat per relleus en la sortida en massa. I un mapa on no hi havia camins.
Consider-ho que em va sortir un bon entrenament, vaig fer alguna traçada diferent, per exemple de la 3 a la 5, vaig decidir atacar-la per dalt, passant per sobre la fita 6, ja que vaig veure que la 5 estava dalt de la rasa.
De la fita 8 a la 9, va ser on em vaig emportar totes les boletes blanques...que ningu més se'n va endur...i això que no vaig ser l'únic que vaig passar per allà.
I la fita 14, no em vaig deixar endur per la "pressió" de veure-hi un Aligot i vaig seguir el que tenia previst, llegint bé per quin coll pujava i sabent a on em quedava la fita.
En resum, va ser un entreno, en que fisicament i tecnicament vaig trobar unes bones sensacions.
S'ha de dir que aquest mapa tenia una dificultat afegida...no sempre estas fent orientació amb 2cotxes 4x4 fotente fora del terreny....

Després d'aquest entreno, vam fer una paradeta a una bonic poblet amb el seu riuet i les taules de picnic, per agafar forces per l'entrenament de la tarda, a Cifuentes novament. En el mateix mapa on varem fer la nocturna. Amb la diferència que era de dia i teniem una zona completament blanca.
M'agradaria comentar, el bucle de fites en blanc, ja que era una zona amb poc desnivell i corves de nivell molt separades, que costaven d'intuir (si més no per mi)
Després de la fita 8, per anar a la 9, vaig voler assegurar passant pel costat del cim i intentant baixar pel talveg de l'oest de la fita, vaig tenir una mica de "xiripa" ja que sinó arribo a veure un orientador sortir segurament me l'hauria menjat.... Després d'aquesta, tirada llarga fins a la 10, mirant de fer un rumb, va sortir prou bé ja que vaig anar de pet a la clariana, com veureu hi ha unes discontinues que és on realment hi van deixar la cinta.
I l'altre fita que em va agradar va ser la 12-13, al no saber com era la vegetació, vaig decantar-me per passar per terres conegudes, és a dir, pujar al turonet on ja havia passat i anar a buscar la fita 8. Allà anar a xocar amb els tallats per resseguir-los fins a la fita.

De moment les sensacions amb els entrenaments del dissabte eren molt bones, ara només faltava una altre nocturna, al poble de Trillo, sota la pressió del partit del barça....
Varem decidir començar l'entrenament una mica abans per intentar veure un tros del barça, i dit i fet. Un mapa bastant tècnic, amb moltes pedres, grans tallats en el que havies d'afinar molt bé.

Per sort amb aquest no vaig tenir cap problema i juntament amb l'altre Aligot varem tenir la sort d'anar a veure una estona el partit del mallorca - barça!!!!

I quedava diumenge, al poble d' Ariza (direcció Calatayud), un mapa molt guapo, on ens esperaven dos circuit, un llarg i un més curt. El mapa destacava per tenir-hi bosc blanc, amb zones semiobertes i camps de conreu. Per sort les moltes zones ratllades que hi havia va resultar que no existien.
D'aquest entrenament, m'agradaria destacar-ne tres fites,

Aquesta primera tirada, vaig decantar-me per vorejar el cim per la zona semioberta, no anava mal encaminat, l'únic problema va ser que vaig parar abans d'hora i vaig rebuscar una mica abans. Per resituar-me vaig anar a buscar els tallats de més al sud, just al límit del rallat (aquest si que existia) i des d'allà atacar la fita 3.
Segurament, aquesta fita s'hauria d'haver fet, tot resseguint el talveg per on ja vaig pujar, però acabar d'arribar a dalt del coll i passar entre mig dels dos turons.



L'altre fita que em va agradar, per l'elecció que vaig fer va ser, de la 5 a la 6. Aquí vaig decidir anar a buscar el coll a l'oest de la fita, suposo que en cursa hauria fet el mateix. I anar baixant direcció el turó, sense arribar a pujar-hi, és a dir amb l'intenció d'anar al coll i d'allà tirar-me cap a l'altre esperò, des d'on em dirigiria cap a la gran rasa prèvia a la fita.
Va ser una tirada, que em va agradar per què les 3 coses que volia identificar ho vaig saber fer a un bon ritme.

Potser no era la traçada bona, però és la que vaig veure més oportuna realitzar.


I per últim una tirada del circuit curt, que no tenia massa secret, però va tenir un punt d'interès interessant, que ara us explicaré.
Resulta que després de la fita 4, vaig trobar-me amb l'Oriol (U.E.Vic), per arribar a la 5, havíem de passar la zona ratllada (que realment era bosc blanc), com veieu, jo vaig anar pujant pel talveg fins a trobar una clariana molt marcada, que existia i des d'allà anar a trobar la pujada pel coll entre els turons, i baixar cap als tallats prèvis a la fita.

En aquest últim circuit, i en especial aquesta tirada les cames ja no tiraven massa, però el fet de veure que l'Oriol seguia corrent, un pel més al sud que jo, em va motivar per no deixar de correr. S'ha de dir, que aquí el terreny anava picant amunt, no d'una manera molt bèstia, però es notava.
Total, que ell corria i jo per orgull també...aleshores al finalitzar aquest entrenament, vaig anar a comentar la jugada. Total, que ell també va reconèixer que va seguir corrent perquè em veia que jo no afluixava!!!!! BRUTAL!!!!!


Bé, després d'aquest entrenament, ja varem tornar cap a casa, amb unes bones sensacions, va resultar ser un cap de setmana d'allò més profitós, per agafar confiança en vistes l'inici de la nova temporada!!!