dimarts, 26 de març del 2013

Selvatjada

normalment un viatge/aventura es comença explicant pel principi, però en aquest cas em permetre el luxe de fer-ho a la inversa. 
Ja que la tornada a estat una selvatjada d'aventura i no per divertida tot el contrari. (i per que no reconèixer-ho és el que està més fresc)

Pas per pas:
1- 24/3 a les 22:50 sortida del vol de Honolulu a San Francisco, fins aquí tot be.
2- 25/3 a les 7 del mati. Pujo a l'avió direcció aeroport New Jersey. Però més de 2 hores tancat dins l'avió i parats al mig de la pista d'enlairament. 
3- Aquí se li suma, que al sortir 2h tard perillava l'enllaç direcció Barcelona, i efectivament. Per tant va tocar sortir de l'aeroport de NJ a que em recoloquessin.
4- Em van donar 40 minuts pel nou vol direcció Frankfurt, per tant a còrrer per la terminal.
5- 26/3 L'avió de Frankfurt arriba a Barcelona amb uns 40 minuts de retard

Total, si no hagués tingut cap problema hauria arribat el 26/3 a les 8:20 del mati i he arribat a les 15:30, bé després d'uns 15.559km aprox de viatge he aconseguit arribar de Honolulu


Que dir d'aquest Estat, d'aquesta Illa, d'aquest Paradís. El que es la seva ciutat més gran te quatre coses que s'han de visitar si o si
- Waikiki beach 

Aquesta última es simplement espectacular. És una platja dins d'un antic cràter de volcà on es pot gaudir fent snorkel, peixos de somni, corall i fins i tot tortugues!!! I si encara tens més sort pot aparèixer un dels 15 lleons marins que viuen a l'illa de Honolulu, d'una espècie autòctona de Hawaii (sinó m'equivoco uns 1000 exemplars)

El que sorprèn, enganxant Pearl Harbor i militars, en aquesta petita illa hi ha unes 15 bases militars!!!! Per cert, si hi heu d'anar i voleu visitar l' Arizona i el Missouri s'hi ha d'anar a les 6 del mati... a i no porteu ni motxilla, ni funda de camara de fotos, ni runyonera...res de res que sinó us fan pagar 3$ que no us tornen!!!!!

Si hi aneu, feu-ho amb temps, mínim 10 dies, val la pena anar a fer la volta per l'illa, de Sud cap a Nord per l'Est. Cada costa ofereix un tipus de platja diferents. Val la pena llogar cotxe i poder parar a on vingui de gust!!

No m'atreveixo a dir quines platges pararia, bé dues si, Kuaola Malaekahana. En cada una d'aquestes es pot abordar un parell d'illes. En la primera la famosa Mokoli'i i en la segona una de petita que es una reserva d'aus i amaga una de les millors platges (The Great Sandball fight)
A les dues si pot arribar mes o menys be. La primera molt millor fer-la amb kaiak i la segona es pot fer a peu, nedant, amb body board... 

Un cop a la costa Nord, s'arriba al poble de Haleiwa, des d'on es pot gaudir d'unes postes de sol d'aquelles de somni a part de ser un dels pobles paradís de surfistes, on si fa una de les proves més importants del món, amb onades que passen de més de 10m !!!!!!!

En aquesta zona, pel que diuen s'hi ha gravat nombroses escenes de "The Lost" i Juràssic Park  (no se a on de l'illa, però des de que ho vaig veure m'imagino diplodocus i tiranosaures per tot arreu)

Completar la volta amb el cotxe resulta impossible, ja que no es pot resseguir la costa, si més no amb cotxe de lloguer, i amb cotxe propi tinc els meus dubtes, amb bici o a peu segur.

Pel que fa la gent, els honolulenys, són especials, tenen un caràcter illenc molt marcat. Es mouen amb una tranquil·litat que més d'un el desesperaria (no es el meu cas).
La gent super amable, xerrant amb tothom, encara que no et coneguin molts cops et donen conversa, la ciutat esta hiper neta...
El que sorprèn per exemple, es que no es obligatori que els motoristes portin casc i que hi ha com una lluita per veure qui te el 4x4 o Pickup més alta i més sorollosa


                                                                   (al cim del koko)

La gran conclusió, es que si teniu algún dia l'oportunitat d'anar-hi, feu-ho.... val la pena! He de dir que si tens algun conegut allà sempre resulta més fàcil i econòmic 







  


diumenge, 10 de març del 2013

Espina

El mes de maig passat, em vaig haver de retirar de la Costa Brava Xtrem Running a Cadaquès, restant "només" 30km per la meta. Crònica 2012


Al acabar, em vaig dir, un dia, abans de la CBXR 2013 he de fer el tram que no vaig poder fer. Així que ahir amb la previsió de bon temps que feia m'hi vaig decidir!

A les 8:00 esmorzar bé, i cotxe cap a Figueres per agafar el bus i a les 11:00 arribar a Cadaqués. Aquest bonic poble no el trepitjava des d'aleshores, així que avui se'm ha fet estrany, al veure el passeig de mar, el sol, la calor, la gent a les terrasses, res de dolors com aquell dia. 


Total, 10 minuts d' "escalfament" i a còrrer, malgrat que pel Cap de Creus hi he fet moltes rutes, mai fins ara l'havia creuat pel GR92, pujada moderada fins a arribar al Coll, des d'on podia gaudir vistes magnifiques, per un costat Cadaqués, per un altre, el Far i més cap al nord, el Coll del Frare (punt clau de la CBXR, ja que després del Frare, ja baixes cap a Portbou)


Les sensacions fins al moment eren molt bones, arribant a Port de la Selva amb un temps d' 1h20 minuts, la baixada final es bastant ràpida tot i la quantitat de pedra que hi ha pel caminet.


Un cop allà, camí de ronda, fins a Llançà! amb el privilegi del dia que feia, els Km's passaven molt i molt bé! ideal per fer-hi banyets!!!!!

Al deixar enrere Llança, ja sabia que m'esperava, voltar el Cap Ras, pujar turó previ a Colera i l'última pujada al Frare.


Destacaré sobretot aquesta última pujada, la recordava més dura (en una altre ocasió l'havia fet de baixada) però amb cosa de 25 minuts ja la vaig superar, després restava tot el camí a nivell fins al coll i baixar a Portbou!

Va ser realment emocionant veure Portbou! i això que només era un entrenament, espero i desitjo poder-hi arribar en cursa!!!


Per sort, em vaig espavilar a completar el tram, perquè mitja hora després d'haver acabat va caure un xafec de 10 minuts que si m'hagués enganxat hauria pillat moltissim!!!



Temps parcials


Cadaqués - Port de la Selva 1h20'
Port de la Selva - Llança 40'
Llança - Colera 1h
Colera - Port bou 52'

Total, 3h52'