dilluns, 28 d’octubre del 2013

Entrenament Llers

Cap de setmana d'aquells non Stop!!! bé dissabte mati relax per tot el que venia després, a la tarda el derbi, i nit Barraques de Girona amb els grans Obrint Pas i diumenge entrenament d'orientació a Llers (Alt Empordà)
Mapa on ja hi havíem fet el Campionat de Relleus del 2013 i una Copa Catalana/Camp.Universitaris 2010

Normalment no faig cròniques de cap entrenament, però aquest cop és el primer que utilitzo el rellotge Gps i em feia il·lusió parlar-ne. Aquest cop l'entrenament va ser portat pel Benet Totusaus un dels grans de l'orientació catalana. 
Hi havia 3 circuits, un curt, llarg i un llarg passadís. Jo em vaig decantar pel llarg, tot i que el passadís també em feia certa gràcia (era el mateix circuit)

Total el llarg 8km sobre mapa. Sense detall de vegetació (tret algun ratllat i verd). Val a dir que el terreny està ben viu i en constant regeneració (cal recordar que és tota una zona que va quedar cremada l'estiu del 2012), herba alta que dificultava la cursa i sobretot molta molta calor!!!!!! 

La principal errada va ser a la F2 ja que em vaig equivocar de cabana, després anat cap a la F3 vaig passar pel costat del mur on estava la F2 i al arribar a una altra cabana al costat d'un camí vaig veure que m'havia equivocat.
F9 vaig dubtar bastant per on baixar cap a la fita, a la zona de la F10 em vaig trobar tota una zona plena de petits murs que no vaig saber identificar però resulta que estava just al costat. Exceptuant aquests dos errors crec que vaig fer un bon entrenament. 

A nivell físic em vaig trobar be, ja que dijous vaig notar molèsties al genoll als 13' d'entrenament, tot i que vaig acabar fent uns 45'. A Llers vaig acabar fent gairebé 2h, ja que en moltes zones era molt complicat còrrer tant per la vegetació com pel terreny dur, ple de pedres... calia vigilar be on posaves el peu. I en aquest cas no vaig notar cap molèstia. Serà l'asfalt que em provoca aquestes molèsties??!!?

M'encanta veure sobre mapa el que vaig fer, com vaig orientar!! no crec que trigui gaire a comprar-me un Gps d'aquests per les curses!!! 


Com veieu el circuit del passadís és el mateix que el que vaig fer jo amb la peculiaritat que tens un espai limitat del mapa i que no pots sortir d'allà. Si en surts es bastant complicat de tornar-te a re-situar.

És tracta d'un entrenament de més precisió.




diumenge, 20 d’octubre del 2013

2 dies d'Aragó-O

Aquest cap de setmana es disputava l'última de les proves del O-Pyrene 2013, als voltants de Sabiñanigo (Huesca). Recordar que aquesta competició es disputa als territoris banyats pel Pirineu! (Catalunya, Aragó, Navarra, País Basc i Pirineu Francès)
A pocs minuts de Saiñanigo, estava situada la zona de competició, entre els pobles de Orna del Gallego i Arto. Un terreny que m'ha sorprès gratament. Bosc molt net en la seva gran majoria, zones de blocs de pedra, zones de lloses, xaragalls, micro-relleu, verds1 que eren blancs... i escala 1:7500 per facilitar la lectura de tots els elements

Mitja distància 3.9km (lineals) 20controls

Cursa molt ràpida, s'havia de vigilar molt, estar 100% concentrat, no desconnectar del mapa, circuit dels que m'agraden, canvis de direcció, bucles.
Només un error gran i al final a la F19 (-3'30''d'error) Petits errors de segons a la F15, vaig pujar pel tàlveg de sobre la fita (com a molt 30''d'error)
A l'imatge de la F12, el traçat blau era el que jo volia fer. Però vaig caure cap a la pista.
Destacar que després de la F18 anava amb millor temps respecte un dels grans Benet Totusaus, però aquest últim error va condemnar

Temps final, 42'17'' (-4'd'error)  6è classificat d'Homes Èlit a pocs menys de 9' del primer

a la tarda del dissabte vaig assistir juntament amb l'oriol a una tarda de futbol sala a Sabiñanigo que no va defraudar gens!!! sobretot el final del segon partit...era derbi, Sabiñanigo vs Sallente de Gallego, va acabar amb esbroncada, amenaces d'un  jugador local contra un aficionat, rifirafes entre jugadors.... brutal!!

Llarga distància 8.3km (lineals) 22controls

Crec que el traçat ha estat el que ha de ser una llarga, 2 trams molt llargs, i bastants de semi llargs!! Cal destacar només 1 gran error a la F4  (-3'd'error), després d'arribar-hi molt ràpid, me l'he passat per dalt, la construcció estava un xic tapada per uns matolls, però no excusable, el turó obert era el punt clar d'aturada.
F7 (-4'30''d'error) un petit error paral·lel, pensava que el semiobert del W de la fita, era en el que em trobava, però no estava a un de més al W, hi he anat a parar al turó del nord d'aquests dos semioberts.

En els trams 7-10 i 12-16, he gaudit com un marrano! a alta velocitat pel bosc, com una cabra, sempre llegint allò mes rellevant, navegant molt be pel mapa i la vegetació i clavant les fites!!!

Temps final 1h42'12'' (-7'30''error) (no tinc la classificació del dia) 

Global dels 2 dies d'Aragó, 6è Classificat d'Homes Èlit, a 3' del podi general (a falta de resultats oficials)

Destacar finalment l'excel·lent organització, al principi el tema fita Start, no acabava de convencer, el fet de no tenir hora concreta, feia que tot allò previ a la sortida, estiraments, escalfament, concentració...no ho pogués planificar tant com altres curses però bé, no ha estat cap desastre. Uns mapes brutals, dignes de qualsevol prova de lliga espanyola,  uns traçats que personalment em van agradar moltíssim.

Una gran manera de tancar ara ja si (crec) la temporada 2013 d'orientació 

dimarts, 8 d’octubre del 2013

Bizkaia Saria 2013

ara ja si últim cap de setmana d'orientació de la lliga espanyola, aquest cop a Legutio, a 10km de Vitoria-Gasteiz. Un poble amb un encant especial, rodejat d'aigua. Els mapes prometien molt, tot i que m'espantava una mica el desnivell que presentaven les dues carreres, no oblidem que eren curses organitzades pels amics del COBI ( ole tòpic) 
Dissabte cursa de llarga distància 7,9km i 425m desnivell i diumenge mitja 3.6km i 210m desnivell (recordo que aquestes dades de km's són sempre calculades seguint la línia magenta del mapa, el desnivell no recordo com ho calculaven, però crec que dissabte vaig fer molt més dels 425!!!!) a se li ha d'afegir el parell de km que hi havia fins a la sortida i el km de tornada fins al centre de competició!!!

Llarga distància

a diferència del cap de setmana a Arganda del Rey aquí la llarga tocava abans, en part millor, a més a més tocava sortir aviat. (i sort que vaig sortir aviat.... ja veureu perquè)

Vaig fer la pitjor cursa en molt de temps, moltes desconnexions, errades d'eleccions de ruta, desviacions tontissimes, podria dir que dels 21 controls només vaig fer 14 be. La resta errada darrere errada, no les comentaré totes perquè es faria molt llarg però si aquelles més greus.

3-4 (28'14'') Elecció de ruta totalment errònia (vist el resultat) la idea era anar per sobre la F7 i intentar anar a nivell fins a la F5 (per sota) em vaig refiar massa que veuria be els corriols petits i que em portarien directe al meu objectiu, però ERROR si que vaig passar la F7 per sobre però sense saber-ho, sense entendre on estava, quins tàlvegs tenia davant... vaig  anar a caure a la riera principal per situar-me i intentar arreglar aquell despropòsit.


5-6 (6'57'') error incomprensible, ja que vaig passar el Verd per sota tenia la clariana davant, però jo veia un bosc de falguera, un creuament de rieres molt bèstia. Vaig pensar que estava al creuament de rieres del SE de sota la fita, per tant, seguint aquesta regla havia de pujar i la fita quedaria al W. Però no va ser així, va resultar que aquella clariana que havia vist al arribar en poc més d' 1'10'' era la bona


9-10 (9'12'') fita fàcil, amb dos elements clars, turo i la pista. Vaig pujar al final de la pista del W del control, des d'allà tocava anar a nivell directe fins a sobre la fita. Però aquí va venir una de les errades monumentals, baixar al corriolet de la riera del SW del final de la pista. Però l'error no acabava aquí. Després enlloc de pujar al coll, vaig anar a parar al turo del W del corriol, i em vaig posar a buscar allà...ERROR!!!!

i 11-12 (13'38'') ja es veu, volta tonta, estúpida per arribar a la fita, casi que la millor opció era seguir la línia magenta.

entre aquestes 4 fites, vaig deixar-hi uns 24' aprox crec (faltaria analitzar bé els parcials amb altres corredors, potser són més minuts)
En total vaig fer 2h20'13'' a 41' del primer. Classificant-me en 12è lloc de la categoria H21A

Després de la cursa, ja que no hi havia Sprint, vam fer expedició cap a Vitoria-Gasteiz a fer pintxos i algun beure i cap a dormir i descansar bé per la cursa del diumenge

Mitja Distància

Aquest cop si que el traçat era més atractiu pel meu entendre, trams curts, canvis de direcció, bucles...per mi tenia tots els ingredients necessaris per fer una bona carrera. 
Arribo a la pre-sortida a falta de 5' últims moments de concentració, d'anar mirant l'entorn, per anar-me mentalitzant per la carrera. 

Em va sortir una bona carrera, amb pocs errors, però un d'ells força greus. En el tram 11-12 i una petita desviació en el tram llarg 4-5


2-3 (3'06'') error paral·lel, vaig pensar que havia anat directe al tàlveg de la fita 3, però no, vaig anar al primer el de més W del control

4-5 (11'09'') crec que l'elecció era bona, l'objectiu era passar per l' E de la 9 seguir el nivell i passar pel N de la 8 i xocar amb la clariana amb l'arbre mort, però em vaig caure al tàlveg de la F8 i vaig anar a buscar la línia elèctrica i atacar la fita des de l'arbre mort al costat d'aquesta

11-12 (5'04'') creuar la valla, travessar la clariana i des d'allà era tant "fàcil" com anar a nivell, passar el tàlveg per sobre, creu verda, clarianes i fita. però ERRADA després de la primera clariana, no se perquè vaig caure a baix a la riera, al visualitzar l'avituallament de lluny vaig agafar-ho de referència i a buscar la clariana (que es veia be, tot i estar plena de falgueres)

Crec que en aquestes 3 fites vaig perdre uns 5'

En total vaig fer 47'29'' a 3' el primer, acabant en 3e lloc, i 9è dels dos dies a H21A

Abans d'aquesta última carrera anava 31è d' H21A i finalment he acabat en el lloc 22è de la lliga espanyola d'orientació a H21A, havent participat només a 10 carreres de 22!! RANING 2013 H21A

Recordar que al còrrer la lliga espanyola, jo en trec moltes coses positives, mapes molt diferents dels que tenim per aquí Catalunya, competir contra altres corredors, viure un ambient d'orientació diferent, fer rutes gastronòmiques!! (hahaha cosa secundària)