dijous, 13 de novembre del 2014

Rogaine Cap de Creus

que millor per tancar la temporada que participar en la modalitat de 6h a la Rogaine del Cap de Creus i recuperant així l'equip Els Selvatges (bàsicament som jo i en Tomàs Llorens ) que no competíem junts des de feia bufff....

En la primera edició, 2013, vaig viure aquesta cursa des de l'organització, anant a col·locar fites, muntant sortida, fent revisió material....etc etc Va ser una molt bona experiència al costat de molts Aligots voluntaris, som un club que quan toca organitzar curses ens hi impliquem a sac!!!!

Per circumstàncies de la vida aquest 2014, el cap de setmana del 8 i 9 de Novembre tenia pensat estar per Catalunya passes el que passes, i així va ser com ens varem decidir a participar a la Rogaine com a corredors.

Dies abans ens varem reunir per analitzar una mica la cursa del 2013, veure les estratègies dels primers classificats, el número de punts per hora, punts a meitat de cursa, temps màxim sense trobar fites...etc etc i comparar-ho amb el que ells van fer. Tot això per mirar de construir una estratègia bona pel 2014. Ahhhh també intentar ubicar on seria la sortida d'aquest any, ja que s'informava que estava a 40' a peu des del centre de competició, ho varem encertar!! :) 

Mapa+traçat 2014
Dissabte 8 Novembre

Arribem a Port de la Selva ja vestits per corre i ens dirigim a buscar el "dorsal" amb tot el necessari per no perdre temps, anant de nou al cotxe. I xino xano cap al control de material!!! Allà em retrobo amb companys de club que feia temps que no veia, amb qui no vaig poder xerrar massa ja que estaven ben enfeinats!!!!

Un cop passat, continuem pista amunt juntament amb en Cesc i la Marina, que també participaran a les 6h. Fins a arribar a la zona de la sortida (pel meu gust, un bon lloc, ja que t'estalvia el desnivell de sortida des del poble, i et permet crear unes estratègies diferents)


a les 10:40 obrim mapes hi ha pensar i discutir durant 20' la millor estratègia possible, ens decantem per sortir cap al Nord del mapa, just on el 2013 ells no varen anar i on jo vaig amagar algun control, es una zona amb forces fites, decidim començar per la 56. Veiem que els Navarresos (ells van a buscar després la 59) i l'equip Cat-Fin també surten en la mateixa direcció. Cosa motivadora ja que pensem que em sortit escollint la bona!!! Amb els Navarresos ens anem trobant fins a la fita 85 (sempre ens venen per darrere, però te "trucu") 
Equip Selvatges planificant estratègia

Ja que ells fan 4 fites més que nosaltres en aquest bucle inicial, nosaltres després de la 93 desfem camí anem a la 47 i d'allà estem 21' sense fer fites fins a arribar a la 78, ja que decidim no baixar a fer 40-39 i 67. Primer error d'estratègia!!!! La bona era baixar de la 93 o 69 anant a buscar la 40 i d'allà seguir el camí de Ronda on es podien fer dues fites ( en total es recollien 13 punts) fins a arribar a la 78.

Com sabem que era millor baixar cap a la costa?? doncs fàcil, nosaltres estem 21' sense fer fites i tot i així quan nosaltres pujàvem de la 92 els Navarresos baixaven, això vol dir que el ritme de cursa era semblant amb la diferència que ells havien fet 13 punts i nosaltres 0 durant aquests minuts.

Després sortim cap a una zona on em feia "por", sobretot F66 ja que era tot camp a través i al ser un mapa de Rogaine amb detalls d'orientació a escala 1:20.000 havia de desconnectar el xip de mapa-O  i saber interpretar be la vegetació i el relleu, tenia por una enganxada. Per sort varem saber entrar al bosc i baixar per dins fins pràcticament la fita!!!! d'allà a la 85 la cosa era més fàcil ja que teniem murs que ens conduïen a la fita.
I 85 a 57 varem decidir sortir a buscar el camí i corre, ja que fer-ho camp a través podia ser un suïcidi per les cames.
Fita 78
El camí de la 45-52 l'aprofitem per menjar i mirar mapa. Des de la F73 arribem a veure la F83, la idea era atacar-la des de dalt, fent tot el caminet i després baixant pel llom, però uns metres mes amunt de la zona d'abelles veiem que la vegetació no sembla tant xunga, així que trobem una traça que ens condueix fins la fita, i d'allà desfem camí i ens dirigim a la 44 i la parada a l'avituallament (3h25' de cursa)


Moment per mirar mapa, menjar, omplir bidons i camel i pensar com afrontar aquestes 2h30' restants de cursa

Primera idea seguir el camí cap Est i anar fent fites pròximes al camí (58,71), i pujar fins la 91. A mesura que anem fent fites, anem retallant expectatives, deixem 68,81 i 95 (la 97 ni ens la plantegem). En el transcurs de la 42 - 41 en Tomàs veu que pujar a la 33 i 91 es massa. Hi veiem be agafar el Gr atacar la 98 baixant des del mur amb la construcció i deixant el tàlveg dreta. Ens "ajudem" amb el mur que puja a l'altre costat de la riera i nyaca fita!!! La sortida fins al camí es fa lenta, però un cop hi arribem el ritme de cursa fins la 34 es alt!!!, tot i que a mi personalment se'm fa llarg.
Crec camí anant cap 41 i Portlligat al fons

Continuem amb la 43 i d'allà ens la juguem (jo no ho veia clar) de pujar a la 53, en aquell moment ens queden 29' i uns 4'75km per arribar a meta!!!! Decidim jugar-nos-la i intentar la 59 on hi arribem a falta de 7'25'' per les 17:00h (hora en que comencen les penalitzacions a meta). I fem una baixada espectacular,  aquí em marco el "tantu" de la lectura de mapa, anem escoltant la megafonia, el compte enrere, apretem tant com podem, veiem l'arc d'arribada, un últim esforç i entrem a temps!!!! a falta de 3'' per l'inici de les penalitzacions!!!

Temps final, 5h59'57'' - 151 punts, uns 35km de Rogaine d'Orientació
Punts per hora; 38p - 1h, 34p - 2h, 21p - 3h, 24p - 4h, 17p - 5h i 17p - 6h

Classificació a HO 7ens de 32 equips a 55punts dels primers!!!! I dels 111 equips que varen participar a les 6h vam acabar els 12ns



TIC Barcelona

Desconeixo si el 2013 o anys anteriors ja es feia el City Race Tour. Però aquest 2014, es realitzava aquesta competició d'orientació en 4 ciutats europees (20-21 setembre a Londres, 3-5 octubre a Oporto, 11-12 octubre a Edinburgh i 1-2 de novembre a Barcelona) 

Objectius d'aquesta competició; 
"The European City Race Tour is a league of Orienteering Events in major European Cities that brings the orienteers into the cities"
"This tour takes all participants into some wonderful places of European Cities, with challenging courses for all classes and spectacular controls in some of the most beautiful touristic paradises of Europe"
"Participants can combine the Middle-Long distance course in urban environment together with a amazing touristic route"
"the European City Race gives the public and the media visibility to increase the popularity of Orienteering and attract crowds to applaud runners"

Així doncs, el primer cap de setmana de novembre els orientadors/es estavem citats a Barcelona, per tancar aquesta competició. Aprofitant l'ocasió el dissabte 1, es va disputar també el Campionat Orientació Sprint de Catalunya, al Parc Central de Nou Barris de Barcelona. 

A la categoria Elit, teniem circuit de 3,8km 60m desnivell

(encara no he aconseguit recuperar el mapa) Com sempre en modalitat sprint, velocitat de cursa alta!! on una errada costa molt molt molt car, ja que es molt difícil recuperar el temps. En aquesta ocasió començàvem amb 3 fites per zona urbana i després ens dirigíem ja cap al parc i acabavem amb un petit bucle de fites per una zona de carrerons estrets.

En general,, em vaig notar be físicament i només vaig cometre una errada greu a la F5 (primera dins del parc) on m'hi vaig deixar 2'-2'30'' masses en un sprint 

Resulta complicat fer-ne la valoració sense el mapa i sense els parcials.

Al final 10è temps de 21'57'' a 4'44'' del primer classificat


Barri Gòtic
La Prèvia, després de l'sprint marxava cap a Blanes a saludar la colla i a la nit pujàvem tots cap a Girona a sopar i cap a Barraques!!! jo comptava estar-hi fins al final del concert i posar-me a dormir sobre les 4.....Error!!!!! arribava a Blanes sobre les 6h del mati i el despertador sonava a les 7h30 per agafar el tren a les 8 cap a Barcelona!!!!!!



Diumenge 2 la cursa que més m'atreia, llarga distància pel centre de Barcelona, sortint des del peu de la via laietana i orientant per tot el Barri Gòtic (16 fites), Ribera (9 fites) i finalment pel Parc de la Ciutadella (6 fites) 
El circuit elit tenia 8,9km i tot i ser una llarga, la velocitat de cursa era molt alta, no com a l'sprint, però poc li faltava. 
La gràcia estava sobretot en no equivocar-se de carrer, com no,

La Ciutadella-O
fer bones eleccions de ruta i no xocar contra ningú al girar per aquells carrerons!!!! Teníem dos  passos neutralitzats, un a la meitat de la via laietana i un segon al Passeig Picasso

Vaig gaudir molt!!! errors pocs, algunes eleccions de ruta....suposo que la F6 era més ràpid arribar fins la Rambla a creuar per la Plaça Reial. F11 no se si la meva elecció va ser bona i la F12 tinc dubtes si era millor passar per davant la porta de la catedral i seguir pel carreró (jo crec que si...)

Un cop dins la Ciutadella i ja passats la F27 la benzina començava ja a escassejar....per sort quedaven les últimes 4 fites!!

al final prou content del resultat (tenint en compte la prèvia!!!!) 20è de 83 amb temps de 52'01'' a 8' del primer. i en total uns 11,38km!!!!



dilluns, 3 de novembre del 2014

"Pozo" de Manzanares-O


el cap de setmana del 25-26 d'Octubre es disputava el 25è trofeu Martin Kronlund a Hoyo de Manzanares. Aquestes curses tancaven la lliga espanyola d'orientació 2014. 
En teoria jo no comptava participar-hi però gairebé a última hora vaig decidir inscriure'm-hi. Ja que per raons laborals disponia de temps suficient per anar-hi i la sort de trobar un avio molt be de preu. També per treure'm el mono de curses d'orientació, ja que des dels 5 dies de Palència no en feia. 
A Palència havia aconseguit la mitjana de punts per pujar de categoria així que aquestes curses a Madrid me les havia de prendre molt en serio per no perdre tot allò guanyat.

Tirades Llargues
Dissabte 25, Llarga distància 8.7km 260m desnivell
Mapa amb molts detalls de pedres, roques, afloraments rocosos, petites taques de "jaras", moltes finques privades (que condicionaven els traçats) i uns desnivells moderats.

F4 (11'20'') vaig decidir recular direcció F2, baixar cap a la zona "pantanosa" per anar a buscar la línia elèctrica i la pista. Finalment creuar la zona de "jaras" i tacar la fita pel petit camí i el tàlveg de bosc blanc. - Una altre opcio podia ser sortir de la F3 passant per la pista entre finques privades (ruta Blava)

Bucles finals
F7 (12'59'') l'errada va ser començar a pujar pel mig de la zona de roques, tallats...que alentia molt la velocitat. Crec que hauria d'haver pujat seguint la traçada blava. I allà podia tant seguir la ruta que vaig escollir (vermell) ja que em donava temps de mirar mapa i anticipar com la ruta Blau

Una tercera opció, sortir direcció F4, anar a buscar el corriol que puja direcció pas entre finques privades de l'extrem oest del mapa (ruta Verd)

Un cop passada la F17 i fins al final em vaig notar buit físicament i el cap em va fallar en un parell o tres d'eleccions de ruta i atacs de fita (F18,F19,F21). No se si va influir el fet que eren les 13h29' i feia una calor terrible.

Al final tot i els errors (més de 15') que vaig fer en aquestes últimes fites vaig fer un temps d' 1h38'40'' classificant-me en 10è lloc de H21A. a 22' del primer. Aconseguint també dos millors temps parcials F8 i F12!!! 


Micro Sprint
Modalitat lúdica d'orientació. Circuit molt ràpid, molts canvis de sentit, i fites sense núm de control. Si núm de pas. Amb zones creades artificialment, com ara, petits laberints de tanques, zones amb molts elements iguals i en aquest cas aprofitant els elements rocosos de la zona. És una modalitat on un error normalment suposa estar eliminat.  

Aquest cop, vaig dubtar molt si feia be la F7 i la F11 (al final va resultar que estava be) la F12 me la vaig deixar i la F13 la vaig fer malament. Per tant no em vaig classificar per la final del micro sprint

Diumenge 26, Mitja distància 3,4km 90m desnivell
Mapa molt petit, molt detall de pedra, tallats, afloraments rocosos i zones semi obertes on es podia portar un bon ritme de cursa.
Mitja distància
S'havia d'anar molt al "loro" amb la F1 (4'23'') ja que venies ràpid del caminet i de cop et trobaves amb tot aquell rocallam!!!! allà es podia liar molt!! i així va ser....més 2' d'error. Després vaig enllaçar un parell de bones fites. 
F7 (4'26'') errada terrible, sortint direcció F8 i quan vaig veure que tenia una pista enorme davant vaig veure l'error..
F14 (6'19'') un altre error greu, em vaig quedar molt lluny del control, estava a la zona oberta sud del control. No vaig saber veure on estava fins que em vaig enfilar a una roca i des d'allà vaig veure el meu control.
F17 (5'21'') es podia anar tranquil·lament recte (ruta Blava) la vaig liar molt anant a caure al creuament de pista i intentar anar a nivell 

Al final temps de 48'31'' (amb uns 15' error, un desastre)  28è lloc a H21A a 20' del primer. 

Micro Sprint
Aquestes dues curses més que Hoyo em van portar al Pou, tot i que em vaig aferrar a la corda per no caure-hi al fons de tot. Vaig tirar per terra la meva mitjana per pujar de categoria. Tot i això em quedo amb les sensacions físiques més que bones i també en tot allò que vaig fer be tècnicament (que en varen ser algunes)